Somló István, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja néhány nappal 66. születésnapja előtt, 2012. november 13-án reggel elhunyt.


Somló István Kaposváron született 1946. november 19-én. 1966-ban szerződött a Miskolci Nemzeti Színházhoz. Negyvenhat éve volt tagja a társulatnak, s ez idő alatt számtalan szerepben ismerhette meg a közönség.Karakterszínész, kiváló epizodista. Olyannyira, hogy – ami ritka a színikritikáknál – gyakran említik dicsérőleg a szereplők között. Minden műfajban otthon volt, felsorolhatatlanul sok szerepet játszott vígjátékokban, drámákban, musicalekben, rock operákban, gyerekdarabokban, abszurdokban. 2007-ben Miskolc város önkormányzata Déryné-díjjal tüntette ki.
 
Képünkön édesapjával, Somló Ferenccel.
 
somlok2k.jpg
 
 
Szerző: emgábor  2012.11.16. 13:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szineszmuzeum-miskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr524910068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása