A színésznő tükre kiállításunkhoz is kínálunk múzeumi órát. Két programot is meghirdetünk a  különböző korosztályok számára:

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...
 

Az általános iskolásoknak 6. osztályig az alábbi tematikát
ajánljuk:

„Elindulván tükröt tartunk a kezünkben, bejárjuk az Elvarázsolt kastély tükrös termeit, megpihenünk primadonnák és bonvivánok öltöző asztala mellett, bekukkantunk fényes szalonok üvegtermeibe, s kirándulunk Velencébe!”
A 45 perces foglalkozásban a kiállítás megtekintése, irányított beszélgetés, vetítés, rajzolás szerepel.

 Afoglalkozáson felhasznált filmek: Hókirálynő, Hófehérke és a
hét törpe, valamint a Megami Ibunroku Persona play station
játék - Snow Queen's Mirror (Hókirálynő tükre) pályája.

Az általános iskola 7.-8. osztályosai, valamint a középiskolás
diákok
a szintén 45 perces foglalkozás keretében megismerkednek a kiállítással, irányított beszélgetésben vesznek részt a kiállítási tematikához kapcsolható témákban, valamint betekintést nyernek az 1930- as, 40-es évek népszerű színházi és társasági lapjaiba is: korabeli hirdetések, reklámtörténeti adalékok nyomán haladva jutunk el a társasági élet és a viselkedéskultúra korabeli megismeréséhez.
Felhasznált filmanyag: Lukács Orsolya (Hamvas Béla Tükör
című írásához készített) kisfilmje Yonderboy zenéjével,
Megami Ibunroku Persona play station játék, Iza Tükör
című rövidfilmje, videoclip: Kern András – A tükör és Ágnes
Vanilla (József Attila)- Nő a tükör előtt.


A tárlathoz kapcsolódó új gyermekfoglalkozásra 2011. március 16-május 31. között várjuk az iskolákat. A foglalkozásokon való részvételi szándékot előre kérjük jelezni, a
szineszmuzeum.miskolc@gmail.com címen, vagy telefonon: 06 30 660 92 99, a foglalkozások díja a szerződéses iskoláknak 75.-/fő. A foglalkozásokra bérlet is váltható. A 300.-Ft-os, 6 alkalomra szóló bérlettel a Nagy Kunszt Tanulmányi Múzeum újonnan megnyílt kiállításához kapcsolódó foglalkozások is igénybe vehetők.
Szeretettel várjuk a Színészmúzeumba!

Szerző: emgábor  2011.04.06. 15:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szineszmuzeum-miskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr162804682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása