Március a nők hónapja volt a Miskolci Galériában: MÁSIK? NEM. – hét kiállítás szólt a nőkről - és szól még áprilisban is. A rendezvényhez kapcsolódott a színészmúzeum is. Kortárs képzőművészeti sorozatunk, a SZÍN-KÉP-IDÖ IV. részének középpontjában a színésznő áll:

A SZÍNÉSZNŐ TÜKRE
Meghívásos kortárs kiállítás a színházra tekintve
Színház(történet) és kortárs képzőművészet találkozását kínálja a kiállítás-sorozat. A mostani, A színésznő tükre című tárlat kapcsán arra kértünk fel hazai és külföldi képzőművészeket illetve színházi tervezőket, hogy egy-egy tükörlapra fogalmazzanak meg egy képes színházi, képzőművészeti gondolatot, melynek középpontjában a színésznő, a színészi átlényegülés áll…

Meghívott művészek: Aranyosi Zsuzsanna, Csabai Renátó, Csontó Lajos, Dunai Beáta, Horváth Márta, Kavecsánszky Gyula, Kiss Tanne István, Litwin József, Lőrincz Gyula, Lukács Róbert, Lory Nilsen, Pálfalusi Attila, Seres László, Urbán Tibor, Zombori József, Varsányi Emília, Vass Tibor, Veres Attila.

A tárlat május 31-ig tekinthető meg.

Lory Nilsen alkotása

 

Szerző: emgábor  2011.04.06. 14:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szineszmuzeum-miskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr792804609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása