Hetvenöt éves korában szerdán elhunyt Bősze Péter, a Mikroszkóp Színpad színésze.

Bősze Péter 1935. október 23-án született Budapesten.
1961-től 1977-ig volt tagja a Miskolci Nemzeti Színháznak: ezalatt több mint félszáz szerepet formált meg. Sokoldalú karakterszínészként leginkább komédiákban, zenés játékokban láthatta a miskolci közönség. 1977-1983 között a Vidám Színpadon játszott. 1983-tól a (tavaly óta Kabaré24 néven működő)  Mikroszkóp Színpad társulatához tartozott: legutóbb a Nicsak: kibeszél! és a Retro Kabaré című előadásokban lépett fel.
 
Pár hónappal ezelőtt Miskolcon üdvözölhettük: egy pesti baráti összejövetel hatására látogatott el első színházába. Az ott eltöltött délelőtt után  a színészmúzeumba is betért: a kiállítás magával ragadta, három órán keresztül tartott a „tárlatvezetés”, melynek nagy részében ő mesélt miskolci emlékeiről. Nem gondoltuk, hogy látogatása egyben a végleges búcsút is jelenti Miskolctól…
 
Szerepei közüla képeinken a Zűrzavaros éjszaka Spirodnját, A denevér Blind ügyvédét (Rózsa Sándorral) és a Börtönkarrier rendőrét ( Péva Ibolyával) idézzük meg.
 
 
 
 

 

Szerző: emgábor  2011.02.24. 10:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szineszmuzeum-miskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr932687006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása