Családi nap a Kulturális Örökségvédelmi Napokon!

A Kulturális Örökségvédelmi Napokon évek óta bevett szokás, hogy a megnyílnak az érdekes épületek, múzeumok, gyűjtemények, színházak, s ingyen fogadják a látogatókat. Úgy hisszük a Színészmúzeum nem csak épületként érdekes (Magyarország első kőszínházának helyén áll), de az általunk összeállított programok is színesek. Szeptember 18-án várunk minden családot, akik a mozgóképről, a bábról, rajzfilmről játékos foglalkozás keretében szeretnék szélesíteni tudástárukat. Mindezt persze nem egyedül tesszük: a Miskolci Galéria Nagy Kunszt Kortárs Képzőművészeti Tanulmányi Múzeumával közösen  szeretnénk élménnyé varázsolni a szombat délelőttöt.

 

Összefogtunk múzeumpedagógus kollégánkkal és kitaláltuk, hogyan lehetne a szeptember 18-át még izgalmasabbá tenni.  Izgő-mozgó családoknak e szombati napon a mozgóképről fogunk mesélni, közösen készítünk el néhány apróbb érdekes tárgyat, bevonva a család apraját-nagyját.

Nálunk Horváth Márta báb-és díszlettervező művész kiállítását és a hozzátartozó animációs filmeket nézhetik meg a betérők, míg a Nagy Kunsztban Dargay Attila rajzfilmrendező munkáiból nyílt válogatást csodálhatják.

 

Foglalkozásunknak a KÉT FÁZIS-ban címet adtuk....

 

Szerző: venora  2010.09.03. 08:23 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szineszmuzeum-miskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr612268301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venora 2010.09.14. 14:11:42

Bízom benne, hogy a kissé döcögősre sikeredett indulás után annál nagyobb pörgésre számíthat a múzeumbarát olvasó. Pillanatnyi késedelem oka, a nagyon zsúfolttá vált szezonkezdet. Történt ugyanis, hogy a Színészmúzeum múlt év őszén felújítás, átrendezés, építkezés miatt bezárt, s egy teljesen újjávarázsolt belső térben, szakmai prezentációiban, a kiállítási anyag bemutatásában is frissen és üdén lépett a nagyközönség elé. Igen ám, de jött a nyár, és a nyár a múzeumok életében nem olyan, mint mondjuk a strandoknál. Mivel Miskolc egyetlen sétálóutcáját épp munkagépek foglalják el teljes hosszában, s a villamos síneknek már nyoma sincs, következésképp a közlekedés ahelyett, hogy egyszerűsödne, inkább bonyolódik, szóval az amúgy is csendes nyári turista (és nem szalámi) hónapok még nagyobb nyugalommal borultak a múzeumi termek hűvösére. Ilyenkor a múzeumi munkatársak egy része is szabadságon, vagy éppen a strandon, szóval az élet megy, csak épp nem abba az irányba, amelyből majd múzeumi híreket kovácsolni lehet. Aztán, ahogy a szeptember a völgyben nyíló kerti virágokkal egyetemben beköszöntött, a múzeumi élet is felpezsdült. Jöttek sorra az iskolás csoportok, egymás kezébe adva a kilincset. No, itt tartunk most. Eme szerény kis blog pedig várt a sorára. No most vagy sora!
Mondják, a türelem nagy erény, mi már nem kérünk sokat, csak még picit, hogy összeszedjük a nagy kapkodásban magunk!
süti beállítások módosítása